Máte v plánu pustit se do rekonstrukce půdní vestavby, jejíž součástí bude i vytápění? Budete začínat zateplováním střešní konstrukce, pokládkou sádrokartonu a elektroinstalací a budete řešit i pokládku podlahové krytiny? Pak máme pro vás tip na jedno vylepšení. Důvěřujte suchému systému pokládky podlahového topení a nežli na klasické radiátory, vsaďte raději na podlahové topení.

podlahové topení

Do detailů propracovaný systém podlahového topení Heatsys od společnosti ECORAW, spolupracující s dalšími obchodními a systémovými partnery heatsys.eu, přináší na trh řešení polystyrenových systémových desek s topným potrubím, které jsou opatřeny reflexní hliníkovou vrstvou, a ve spojení s tepelně izolačními vlastnostmi polystyrenu jde o velmi sofistikovaný způsob vytápění interiérů.

termostat topení

Výhody tohoto řešení podlahového vytápění jsou kromě výše uvedené efektivity hned dvě. Za prvé jde o jednoduchý způsob pokládky, k němuž není zapotřebí zalévat topné potrubí do betonu, a za druhé mají systémové i kročejové desky nízkou hmotnost, což je využitelné právě například ve vašem případě, pokud nesmíte překročit povolenou mez zátěže podlah v podkrovních prostorách.

Samotná pokládka podlahového topení je velice jednoduchá a rychlá a zvládne ji i nezkušený amatér. Jestliže dodržíte doporučený pracovní postup, máte již za několik hodin hotovo, a pak už stačí jen zapojit topné okruhy do rozdělovače a ten připojit k topnému zdroji. Podotýkáme, že nikde nebudou žádné radiátory, což jednak obytný prostor zkrášlí, a pak nebudou radiátory ukrajovat v podkoroví místo, kterého tu zpravidla nebývá nazbyt.

Ať už si zvolíte jakoukoli podlahovou krytinu, podlahové vytápění bude skrze ni prostupovat tak, že vám nahřeje bosá chodidla, což je pochopitelně velmi příjemné, a pak se bude místnostmi šířit teplo rovnoměrně, což zvýší tepelný komfort mnohem víc, než kdyby tu byly radiátory.

Written by