Potřebujete vyklidit dům, který jste právě převzali do užívání? Pak si na to najměte stěhovací firmu. O co se dokáže postarat?

Vyklízení těžkých břemen – nachází se v domě stará pračka, pultový mrazák, starožitný nábytek nebo trezor? Není problém, stěhovací firma stěhování v Praze odveze vše, i kdybyste potřebovali demontovat z garáže soustruh a tabulové nůžky. Někteří lidé mají na svém pozemku zřízenou zámečnickou dílnu, a pokud po nich kupujete dům, může vás tam něco podobného překvapit.

vyklizení domu

Vyklízení stavebního materiálu – stavební materiál a sutiny se mohou vyskytovat v domech, kde se před časem prováděly stavební práce, například bourání oken a dveřních zárubní, některých příček, stropů, podlah atp. Stavebních sutin a zbytků stavebního materiálu tu může být i velké množství, ale stěhovací firma je na takovéto situace připravena. Odveze vše na sběrná stanoviště, abyste se mohli do těchto prostor poté nastěhovat. Vyklízení spojené se stěhováním je běžnou činností stěhovacích firem.

nábytek v místnosti

Vyklízení nebezpečných předmětů – když jsou v domě přítomny pouze nábytek, spotřebiče, koberce a svítidla a k tomu stavební suť, jde o běžné věci – stavebniny a spotřební zboží, které může skončit na skládkách běžného typu, ovšem situace se dramaticky mění ve chvíli, kdy se na místě objeví kanystry s petrolejem, barvy, ředidla, kyseliny a louhy, chemická čistidla, jedy na hlodavce, pesticidy a herbicidy, chemická hnojiva, chlorové tablety a podobné nebezpečné předměty. Někdy se k tomu přidruží staré zářivky či výbojky s obsahem rtuti, autobaterie s obsahem olova a pokovené součástky s obsahem kadmia, a rázem máte nebezpečný odpad, který musí přijít na speciální úložiště. S tím vším si ale stěhovací firma snadno poradí a hlavně odveze nebezpečný odpad tam, kam patří, a nebude zakládat žádné černé skládky za městem, které by způsobily ekologickou katastrofu.

Written by