Pořizujete si nebo máte v plánu pořídit zahradní skleník? Ale nechcete sázet na klasické sklo? Pak si pořiďte skleník z polykarbonátu. Jaké výhody má právě toto řešení?

UV filtr – velký problém skleníků ze skla je UV záření z přímého slunečního světla, toto může poškodit rostliny, které přímé slunce nesnesou, proto se také klasické skleníky se sklem musí alespoň částečně nechat zastínit například stínící tkaninou. Tomuto problému a zbytečným starostem se snadno vyhnete u polykarbonátového skleníku. Polykarbonát propouští dostatek světla, ale obsahuje UV filtr, což u klasického skla nenajdete.

rostliny ve skleníku

Šikmé stěny – skleníky postavené ve tvaru domku se sedlovou střechou mají šikmé horní stěny, což přináší dovnitř všem rostlinám dostatek světla. Tím pádem se tu bude dařit každé rostlině, a díky UV filtru si tu můžete dovolit pěstovat i velmi citlivé teplomilné pokojovky. Dostatek rozptýleného světla jim rozhodně neublíží, ba právě naopak.

Lehký a bezpečný materiál – polykarbonát je velmi lehký plast, zdravotně nezávadný a při náhodném rozbití není nebezpečný tak, jako sklo. Úlomky polykarbonátu na skleník snadno posbíráte, ale skleněné střepy se mohou dostat až do hloubky zeminy a vy se pak můžete nebezpečně pořezat a přetnout třeba i tepnu na zápěstí. Sklo se vám snadno rozbije i při neopatrné manipulaci s nářadím, přičemž polykarbonát je v tomto směru odolnější.

skleník z polykarbonátu

Polykarbonátové skleníky lze také prodlužovat do délky, standardně jsou to výrobky o délkách šest a půl metru, ale prodloužením můžete vytvořit zahradní skleník až patnáct metrů dlouhý.

Český výrobek – polykarbonátové skleníky vyrábí česká firma déle, jak třicet let. Je to zavedená firma s mnoha spokojenými zákazníky, která již zhotovila na zakázku více než sto tisíc kusů výrobků. I vy tak máte možnost využít tradiční výroby, která je ovlivněna mnohaletými zkušenostmi a dobrými zákaznickými referencemi.

Written by