I když média neustále píší o tom, jak se u nás pravidelně zvyšuje průměrná mzda, většina lidí na ni nedosáhne ani omylem. Když si projdete pracovní inzeráty, uvidíte, že drtivá většina firem bohužel nabízí dokonce minimální mzdu. Když člověk s takovou mzdou musí měsíčně platit bydlení a další základní životní potřeby, má co dělat, aby se nedostal dokonce do mínusu. A na nové auto může jen myslet. Proto tolik lidí jezdí v tak starých autech. Řešení? Odložit nákup novějšího auta na dobu neurčitou a nebo si koupit nové auto na splátky bez navýšení.

muž peníze

Mnoho lidí má zkušenosti s nějakým finančním produktem přímo od banky a nebo od nebankovní instituce. Na splátky si můžete koupit v podstatě cokoliv – dovolenou, auto nebo telefon. Je jen na vás, co se pomocí splátek rozhodnete financovat. Musíte jen doložit že máte pravidelný příjem a víc většinou nikoho nezajímá. Jenže u auta je to jinak, protože nejde o telefon za 20 tisíc, ale o stovky tisíc, a to už je poměrně velký závazek. U nákupu auta na splátky si většinou každá společnost prověří, zda nefigurujete v nějakém registru dlužníků, nejste v exekuci a nebo insolvenci.

klíč k autu

Mnozí prodejci aut moc dobře ví, že drtivá většina lidí si jen tak nemůže každý rok koupit nové auto za stovky tisíc korun. I když to stávající prodáte, stejně musíte doplatit desítky až stovky tisíc podle toho, jaké auto jste měli a jaké si vyberete. Proto velice rychle prodejci aut začali nabízet svoje financování, které je ale většinou nevýhodné a přeplatíte o poměrně vysokou sumu. Proto je lepší si projít předem nabídky společností, které poskytují úvěry a leasingy na vozy.

Můžete si snadno spočítat, u koho přeplatíte o hodně a u koho budou splátky bez navýšení. Vyplatí se si nabídky projít a vybrat si tu, která bude nejvýhodnější. Byla by škoda jen tak přeplatit, když to není nutné.

Written by