Máte nějakou zkušenost s půjčkou nebo hypotékou?
Kdo si dnes chce koupit vlastní bydlení, musíš si vzít hypotéku, pokud tedy dotyčný nebere stovky tisíc Kč měsíčně. Pro běžné zaměstnance s průměrnou mzdou dnes není jiná cesta k vlastnímu bydlení než hypotéka. Snad každá banka v dnešní době nabízí hypoteční úvěr, pomocí kterého se financuje právě bydlení. Každá banka má svoje podmínky které je potřeba splnit, aby žadateli hypotéku poskytla.

budova banky

Obecný podmínkami je české občanství a hlavně trvalé zaměstnání. Pokud chcete pomocí hypotéky stavět dům, musíte dnes mít stavební pozemek a nebo část peněz naspořenou. V případě že chcete rekonstruovat starší dům, musíte mít dům koupený a nebo mít opět naspořenou určitou sumu peněz. Hypotéky ve výši 100% už se dnes nedávají, takže žadatelé o hypotéku musí určitým způsobem participovat na tom, aby mohli stavět.

Získat hypotéku dnes není levné, a naprostá většina lidí pomocí hypotéky financuje právě svoje bydlení. Banky si bedlivě hlídají, aby klienti veškeré finanční prostředky poskytnuté hypotékou použili k financování bydlení. Proto je potřeba počítat s tím že budete bance dokládat fotografie s detailním rozpočtem prací. Jsou banky, které vynakládání peněz kontrují více, a jsou banky, kterým stačí finální fotografie dokončené stavby.

muž peníze

Potřebujete něco jiného ale klasický úvěr vám nestačí? Pokud chcete pomocí hypotéky financovat cokoliv jiného kromě bydlení, ve většině bank narazíte. Existuje ale neúčelová hypotéka https://www.fahd.cz/americka-hypoteka-nebankovni/, kterou nabízí spíše nebankovní společnosti. Prostřednictvím této hypotéky můžete financovat cokoliv dalšího, aniž by kdokoliv řešil co chcete s penězi dělat. Mnoho lidí si bere nebankovní hypotéku nejen na bydlení, ale třeba i na financování auta nebo luxusní dovolené. Je jen na vás, co si za peníze z hypotéky koupíte, a zda je to dobrá volba.

Written by