Letošní vlna veder je pro nás snad horší než kdy dřív. Snažíme se proto co možná nejvíce ochladit. Uklidit se do stínu, nedělat fyzicky náročné aktivity a volíme co nejvhodnější oblečení. Nicméně, k tomu, abychom cítili komfort a netrpěli přílišným pocitem vedra, přispěje i vhodná strava.

V létě musíme hodně pít. Nejde jen o pocit žízně, ale i to, že v létě se stáváme daleko dříve dehydratovanými. Dáme vám tipy na nápoje, které jsou vhodné do letního období.

ledový čaj

Citrónovo-mátová limonáda

Limonády jsou výborným způsobem, jak se v létě ochladit, ale než abyste sáhli po těch ze supermarketu, které jsou obvykle plné cukru, udělejte si raději dobrou limonádu doma. Vymačkejte si čerstvou citrónovou šťávu, přidejte vodu, trochu cukru a lístky čerstvé máty. A limonáda je na světě.

Ledový čaj

Čaj je vynikajícím nápojem bez ohledu na to, jaké je roční období. Ale pokud jsou velká horka, určitě vám daleko více zachutná ledový čaj. Jedná se o nápoj, s kterým můžete velmi experimentovat ohledně chutí a snadno si ho připravíte doma. Můžete zvolit černý čaj, zelený, ovocný a také bylinkový. Pokud chcete co nejsnadnější přípravu, zachutnají vám ledové čaje darka-shop.cz, které jsou snadné k přípravě, chutné a obsahují jen ty nejkvalitnější složky čaje.

melounová šťáva

Melounová šťáva

Meloun je zelenina, která je tvořena převážně vodou. Tím se stává hydratační už jen pokud ho budeme konzumovat. Nicméně, pokud se chcete osvěžit nějakým pitím, dejte meloun do odšťavňovače a užijte si vynikající šťávu, která je osvěžující, a navíc plná vitamínů.

Matcha

Ledová matcha je vynikající nápoj, který je navíc velmi zdraví. Ve spojení s mlékem dosáhnete velmi lahodného výsledku. Matcha je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Pomáhá při zrychlení metabolismu, při špatném trávení nebo při prvních projevech úzkosti a nadměrném stresu.

Written by