Hardware

Chytré mobily jsou opravdu propracovaná zařízení, přičemž jejich komponenty mají vzhledem k nízké spotřebě často velmi slušný výkon, proto na nich není problém hrát náročnější hry a pracovat v složitějším softwaru. Zároveň musí být jednotlivé komponenty malé, aby se nám hezky vlezli do tenkého těla.

mobilní telefon

Díky tomu mobil snadno strčíme do kapsy a můžeme s ním vyrazit kamkoliv. Ovšem bohužel se nám může stát, že nám zařízení někde spadne, a to třeba na zem, přičemž z větší výšky to může znamenat fatální poškození. Hodí se proto mít na zařízení kvalitní kryt, který dokáže absorbovat energii při pádu, takže je zařízení může přežít bez úhony. Dále bychom měli dívat pozor na displej, aby se nepoškrábal či dokonce neprasknul. Proti poškrábání stačí ochranná fólie, ovšem tvrzené sklíčko poskytne lepší ochranu. Když se s ním něco stane, tak je to rozhodně menší oběť než mít poškozený přímo displej mobilu.

Software

Aby bylo zařízení i za pár let hezky plynulé a stále nám dělalo radost, tak je zapotřebí starat se i o software. Třeba takové úložiště je vhodné zaplnit maximálně na 80 % kapacity, protože následně dochází ke zpomalování, takže je na jeho maximální kapacitu třeba hledět už při výběru zařízení, protože se nedá do budoucna navýšit jako třeba u stolního počítače. Zařízení se snažte udržovat čisté, takže zbytečnosti mažte a sem tam jej prožeňte nějakým čistícím programem, který vypátrá i další nepotřebné soubory.

Android pár

Také je potřeba pamatovat na bezpečné chování na internetu, protože takový vir dokáže dát zařízení opravdu zabrat a klidně ukrást naše osobní data, takže ani antivirový program není na škodu. Na místě je také aktualizovat systém, protože nové verze můžou přinášet všelijaké bezpečnostní záplaty. Péče o mobil není nijak náročná a může skutečně přinést výrazné prodloužení životnosti zařízení.

Written by