Lokalita

Mezi rodinným domem a bytem je velký rozdíl rozhodně ve způsobu života. V domě můžeme mít klid, ovšem na druhou stranu je to dále od potřebných míst. Když bydlíme ve větším městě v bytě, takto máme na většinu míst blízko a případně je tu možnost hromadné i dálkové dopravy, takže nejsme tak odstřihnuti od světa.

noční město

Přeci jen dojíždění do školy a práce stojí čas a peníze, přičemž obojí se dá investovat do něčeho smysluplnějšího. Právě dostupnost všemožných služeb a zábavy je velmi častým důvodem, proč lidé volí raději bydlení v městě. Mnohdy se zde dá obejít i bez osobního automobilu. Některé firmy navíc poskytují příspěvek na bydlení, když se přestěhujete do města se sídlem jejich společnosti, což může být alespoň malá pomoc, jestliže se chcete přesunout někam jinam. Zjistěte si tedy jak je to s dostupností škol, obchodů, lékařů, zábavy, míst k odpočinku a tak dále, abyste měli nejlépe vše poblíž.

obývací pokoj

Méně starostí

Někde na menší vesnici si musíme řadu věcí zařídit sami. Typicky sem patří ohřev vody a vytápění nemovitosti. Lze to samozřejmě zařídit třeba plynovým kotlem, ovšem řada lidí volí třeba dřevo z lese, protože je to levnější, akorát o dost pracnější. Dále se zejména u starších domů nevyhneme všemožným opravám, protože sem tam se něco vlivem stáří prostě pokazí. V bytě úplně takové starosti nemáme, protože vlastníme jenom svou bytovou jednotku a opravy se řeší třeba přes specializovanou firmu z fondu oprav, takže přímo nás úplně netrápí. Když je k tomu ještě zahrada, tak se musíme minimálně starat o její pravidelné sečení. Můžeme si zde pěstovat také všemožnou zeleninu a ovoce, ovšem počítejte s tím, že je to ještě o dost více práce, takže záleží na každém, jestli do takových aktivit chce dávat svůj čas. Na druhou stranu vlastní úroda má rozhodně něco do sebe. Lze ji mít i na balkoně, ale v malém množství.

Written by