Pokud se dva lidé rozhodnou jít od sebe a mají děti, kolikrát je něco takového mnohem složitější, než když dva lidé žádné děti nemají. Proč? Protože je dost možné, že dané děti něco takového, jako je rozchod rodičů, poznamená. Bohužel je to tak. Právě z toho důvodu se mnoho rodičů rozhodne, že spolu zkusí nějakým způsobem vycházet, a to do doby, než bude dítě starší a bude umět pochopit, proč spolu dva lidé nechtějí být. Kolikrát se stane, že za tu dobu se vztah mezi rodiči zlepší, takže to na konec dopadne tak, že dva lidé spolu zůstanou, ale jsou i případy, kdy ke zlepšení vztahů nedojde a v momentě, kdy bude dítě již dostatečně velké, půjdou dva lidé od sebe.

dvě ruce

V dnešní době je zcela běžné, že se lidé rozcházejí a rozvádí. Bohužel se to stává. Je mnoho důvodů, proč určité vztahy nemusí vydržet. Pokud se dva lidé rozhodnou, že půjdou od sebe ještě v době, kdy je dítě zcela malé, není to ve výsledku tak hrozné jako v případě, kdy se dva lidé rozhodnou odejít v době, kdy dítě potřebuje oba rodiče. Je pravdou, že rozchod rodičů se na dítěti projeví. Pro dítě, které nikdy nemělo úplnou rodinu, je mnohem složitější najít si vhodného partnera a to proto, že dané dítě nemělo takový kontakt s jedním z rodičů tak, jak by bylo potřeba.

muž se ženou

Mnoho lidí si myslí, že střídavá péče zajistí to, že dítě bude mít dostatek pozornosti jak od matky, tak i od otce, ale není tomu tak. Jsou i děti, které byly vychovávány pouze jednou stranou, protože po rozchodu došlo k tomu, že jeden z rodičů ztratil o dítě zájem. Tyhle děti to mají v životě ještě o něco těžší. Je proto pochopitelné, že se rodiče rozhodnou zůstat spolu do doby, než bude vhodné se rozejít. Může to být ale pro dané rodiče těžké. Mnoho rodičů ale něco takového podstoupí a to proto, aby to v budoucnu jejich dítě nemělo složité, což se klidně může stát.

Written by