Covid je nemoc, která už je tu s námi více než 4 roky. Za celou dobu si bohužel na celém světě vyžádala hodně životů, protože nikdo nepořádně nevěděl jak se nemoc šíří a co všechno může způsobit. Velice rychle jsme zjistili, že se šíří opravdu rychle a může vypadat jako rýma, nachlazení a nebo může způsobit i těžký zápal plic, který celou řadu lidí upoutal na lůžko s plicní ventilací. Bohužel u někoho nebylo poznat že nemoc má, a že je pouhým přenašečem. Záhy po propuknutí pandemie vědci vyvinuli antigenní testy, které v těle dokážou virus odhalit. I dnes by si lidé měli doma testy dělat. Koupit si je můžete třeba od výrobce vivadiag, které jsou velice přesné a snadno se s nimi pracuje.

covid test

Proč antigenní test?
Díky antigennímu testu zjistíte během pouhých pár minut, zda máte covid či nikoliv. Je ideální si test udělat hned při počátečních příznacích respiračního onemocnění, protože díky testu budete vědět zda se například máte vyvarovat návštěvy prarodičů, pro které může být tato nemoc fatální i dnes.

Když půjdete i o 4 roky později k praktickému lékaři s tím že jste nemocní, stejně vám antigenní test provede a zapíše si do karty zda jste nemocní s covidem. i když už pravidla pro karanténu nejsou tak přísná, je potřeba si uvědomit, že i dnes je tato nemoc problém a hrozba pro velkou část lidí. Proto je dobré si test udělat doma, protože hned budete vědět na čem jste. Lékaři budete moct říct i po telefonu zda máte covid, a ten i bez vaší návštěvy bude moct navrhnout další postup.

nemocná žena

Nelze ani vyloučit, že zase v budoucnu bude provádění těchto testů povinné, jako jsme už za pandemie zažili. I proto je dobré alespoň pár kusů doma mít, a to pro případ, že byste onemocněli a potřebovali zjistit zda můžete například k nemocné babičce a nebo zda bude lepší návštěvu odložit. I prarodičům byste testy měli koupit, aby hned věděli zda jít k lékaři hned.

Written by