Chcete být úspěšným realitním makléřem, prodejcem bytů, ale domníváte se, že vystačíte s tužkou a poznámkovým blokem a mobilním telefonem s běžným fotoaparátem? Pak vás asi zklameme, protože fotografie nemovitostí z mobilního telefonu postrádají profesionalitu a navíc jsou to pouze fotky. Měli byste vsadit na současný trend, a tím jsou virtuální prohlídky bytu. Virtuální prohlídka je vždy koncipována tak, že nabídne zákazníkovi pohled na dotyčný objekt ve své celistvosti. Posadíte se s hrnkem kávy k počítači a začnete se pohybem myši rozhlížet po místnosti, jako kdybyste byli uvnitř. Neunikne vám žádná drobnost, žádný detail, budete mít perfektní přehled o tom, jak daleko je to z kuchyně do ložnice, kde přesně se v patrovém domě nachází schodiště, kde je koupelna, jak je prostorná, a zda v předsíni bývalý majitel preferoval koberec nebo dlažbu.

prodej domu

Virtuální prohlídka vám prozradí to, co fotografie nedokážou sdělit, a vy se pak budete moci velice rychle rozhodnout, zda vás objekt zaujal, nebo nezaujal. Nebudete ztrácet čas osobní prohlídkou, protože ta virtuální vám zpravidla odhalí to podstatné. Zda se stanete vážným zájemcem o koupi nemovitosti, dokážete potvrdit již během půlhodinového sezení doma u počítače.

dům na předměstí

Virtuální prohlídky mohou být koncipované pro nahlížení do interiéru, ale i do vnějšího opláštění budov a mohou nabízet pohled z terasy či balkonu, ze zahradního pozemku anebo z průčelí od příjezdové komunikace. Virtuální prohlídku nemovitostí skvěle doplní i záběry z letícího dronu, toto doporučujeme zejména tam, kde je v okolí budovy nebo pozemku atraktivní prostředí – přírodní parky, horská panoramata a zajímavé výhledy atp.

S virtuální prohlídkou se prodej realit posouvá do jiné dimenze, řečeno obrazně i doslova. Z 2D fotografií se přesouváme do 3D modelu, a ten trojrozměrný našim představám odpovídá nejlépe.

Written by